Tot per Terrassa, Esquerra i Junts signen el pacte de govern pels propers quatre anys

Terrassa tindrà un govern fort i estable els propers quatre anys de la mà de Tot per Terrassa, Esquerra i Junts. 24 hores abans de l’inici del nou mandat, els tres caps de llista, Jordi Ballart, Ona Martínez i Meritxell Lluís, han signat l’acord de govern a la plaça Primer de Maig en presència dels quinze membres del futur executiu. Ballart ja ha compartit govern amb totes dues: amb Martínez el darrer mandat i amb Lluís la meitat de l’anterior. El bon clima entre els tres és evident. Aquest serà el segon tripartit a Terrassa després del del període 2007-2011 entre el PSC, Iniciativa i Esquerra.

L’acord signat aquest divendres posa les bases del que seran el programa de govern i el pla d’inversions a quatre anys vista que s’elaborarà d’aquí a setembre. Algunes propostes passen per millorar la neteja i la mobilitat, crear nous aparcaments dissuasoris, fomentar el comerç, impulsar un Pacte Local d’Habitatge, promoure l’atracció de nou teixit empresarial, acabar l’anella verda i repensar les rieres per que deixin de dividir la ciutat.

Durant cent primers dies el nou executiu vol aprovar un pla de xoc de millora de l’estat dels equipaments i de la via pública i un contra l’abandonament escolar prematur. També fer una diagnosi per revisar la fiscalitat actual, un per detectar el punts vermells on es percep més inseguretat i un pla de modernització i simplificació dels tràmits administratius.

El reelegit alcalde, Jordi Ballart, presentarà el nou cartipàs a començaments de la setmana que ve. No n’ha volgut avançar cap detall més enllà de la creació d’una regidoria d’Indústria i una altra de Cicles de l’Aigua i Energia així com una Oficina de Drets, Igualtat i No discriminació. També en els propers dies s’avançarà en un acord entre les forces democràtiques per combatre l’extrema dreta.

Recollim en el següent tuit les primeres paraules de Jordi Ballart en la presentació de l’acord: