Tot per Terrassa insta la presidenta de la Diputació a rectificar i que el deute d’Endesa no sigui assumit per cap administració

Tot per Terrassa demana a la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, que canviï les seves declaracions on instava a la Generalitat a assumir la part del deute que reclama Endesa.

El partit liderat per Jordi Ballart demana fermesa i que “el deute no sigui finançat des de cap administració pública, sigui quina sigui”. Entre l’argumentari esgrimit per Tot per Terrassa, a la Diputació de Barcelona, hi ha la condonació total del deute, ja que “la no existència d’un conveni entre la Generalitat de Catalunya i l’empresa, fan que no hi hagi cap imperatiu legal que obligui al pagament d’aquest deute per part de l’administració, ni local, ni autonòmica”.

Respecte la Generalitat, la formació també li demana que lideri la defensa dels drets energètics, especialment dels ciutadans “més vulnerables”. A través d’una moció també es demana als ajuntaments, i a totes les administracions competents, que utilitzin “les vies sancionadores de manera contundent, en cas que les subministradores elèctriques realitzin talls a llars o famílies, no permesos per la llei 24/2015”.