Tot per Terrassa reclama que la Generalitat detalli com implementarà la jornada escolar reduïda el setembre de 2022

Tot per Terrassa ha proposat a la resta de grups polítics de l’Ajuntament de Terrassa que s’adhereixin a un acord de junta de portaveus per reclamar al Departament d’Educació de la Generalitat que expliciti com es preveu aplicar la jornada reduïda escolar el mes de setembre. El text detalla que es vol demanar que aquests canvis garanteixin objectius socioeducatius, de conciliació i d’igualtat, preservant també les oportunitats de nens i nenes en situacions de vulnerabilitat. Tot per Terrassa insta a la Generalitat que l’aplicació d’aquesta jornada reduïda es tradueixi en un debat sobre el model d’horari escolar amb els agents de la comunitat educativa.

La proposta sorgeix arran de l’anunci de la Generalitat d’avançar l’inici del curs escolar una setmana per afavorir la conciliació familiar i equiparar el calendari català a la realitat europea. A aquest avançament s’hi afegeix l’objectiu, durant el mes de setembre, d’una jornada reduïda de 9 a 13 hores, però amb la previsió d’activitats extraescolars, garantides sense cost addicional per a les famílies, fins les 16,30. Tot per Terrassa demana que la proposta de la Generalitat, comunicada als mitjans gairebé al mateix temps que a la comunitat educativa, concreti com s’implementarà.

Tot per Terrassa posa damunt la taula interrogants com si els nens i nenes que no es queden al menjador escolar podran accedir a les activitats extraescolars; qui les gestionarà; quin serà el règim d’accés i beques del servei de menjador; com es resoldrà la limitació d’espais de molts centres, i si el calendari també inclou els centres d’educació especial.

Més efectius dels Mossos d’Esquadra
D’altra banda Tot per Terrassa també presenta un acord al ple municipal de febrer per reclamar al Departament d’Interior de la Generalitat que incrementi els efectius dels agents dels Mossos d’Esquadra a Terrassa fins a assolir la mitjana de Catalunya de 2,2 agents per cada 1.000 habitants. Argumenta que una ciutat gran com Terrassa requereix de polítiques de seguretat que promoguin la prevenció, l’anticipació i la proximitat, a més d’una bona coordinació entre cossos de seguretat (Policia Nacional, Mossos, Policia Municipal i, amb menys competències, Guàrdia Civil).

Per últim Tot per Terrassa proposa al ple estudiar de gravar o bonificar la taxa d’ocupació a la via pública dels caixers automàtics de les entitats bancàries en funció de la qualitat en l’atenció presencial.