Totebags a Urgències pel compromís amb la sostenibilitat

Aquesta setmana se celebra la 15a edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, enguany centrada en la reducció dels residus d’envasos i els sobreembalatges.

Per tercer any consecutiu hi participa MútuaTerrassa, i en aquesta ocasió presenta dues iniciatives de foment del reciclatge en el marc del seu “Compromís Verd”.

En primer lloc, s’exposarà la prova pilot de model de reciclatge que l’Hospital Universitari porta tres mesos incorporant. Es tracta de facilitar el reciclatge actiu dels embolcalls i residus gràcies a la incorporació de contenidors d’envasos i papers als carros de cures i així gestionar-los com a residus del Grup 1 (i no com a Grup 2, com fins ara).

La segona iniciativa consisteix en canviar les bosses d’Urgències que els pacients han de fer servir per a deixar la roba de carrer i les seves pertinences. En aquest cas, al llarg d’aquesta setmana s’ha canviat al material d’aquestes bosses, i en comptes de ser de plàstic d’un sol ús com fins ara (fet que generava 12.500 residus d’aquestes unitats) seran de roba reutilitzables.

L’objectiu d’aquestes mesures és reduir l’impacte ambiental de la seva activitat, consolidar els principis de l’economia circular i fer un ús més eficient dels recursos.