Tots els districtes commemoren el dia per l’eliminació de la violència vers les dones

Eliminar la violència masclista és la crida ciutadana que s’ha deixat sentir a Terrassa aquest divendres. Els actes de commemoració d’aquest dia internacional s’ha estès per tota la ciutat.

En cadascú dels districtes de Terrassa s’han organitzat actes de reivindicació i memòria, guardant un minut de silenci per les dones víctimes de feminicidis.

Al Raval de Montserrat s’han reunit diverses entitats integrants de la Taula de Violència masclista, el Casal de la Dona, l’Associació de persones sordes, LaFACT-FUPAR i la Comissió de dones amb discapacitat de la Taula de Capacitats Diverses i Accessibilitat. Són elles qui han llegit el manifest de la jornada.

Per part de l’Ajuntament hi han assistit l’alcalde, Jordi Ballart, la tinenta d’alcalde de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans i regidora del Districte 1, Meritxell Lluís, a més d’altres membres de la Corporació local i grups municipals.

L’any passat, a la comarca es van registrar més de 2.600 delictes de violència de gènere, una xifra rècord des de que es tenen registres.