Tots els districtes de Terrassa tindran refugis climàtics aquest estiu

L’Ajuntament ultima els preparatius perquè aquest estiu tots els districtes de la ciutat tinguin refugis climàtics. Són espais preparats perquè tot aquell qui ho necessiti pugui aturar-s’hi a aclimatar-se i refrescar-se en casos d’altes temperatures. Llocs amb ombra, nebulitzadors d’aigua i, en el cas dels interiors, aire condicionat. En realitat, aquests darrers estius a la ciutat ja s’han fet accions d’aquesta mena. Les novetats són el nom de refugis climàtics i la prova pilot perquè n’hi hagi a tots els districtes i quedin recollits en un mapa que tothom pugui consultar.

Aquest estiu, doncs, repetiran espais com la plaça del Primer de Maig i la Biblioteca Central. I se n’hi afegiran de nous, a d’altres biblioteques i equipaments municipals, així com zones verdes.

No hi ha prevista una data concreta per la seva entrada en funcionament, sinó que s’activaran en base a les alertes per onades de calor. També es contemplen altres accions complementàries i habituals com la gratuïtat de les piscines municipals per als col·lectius de risc.

Aquesta iniciativa dels refugis climàtics sorgeix d’una moció presentada pel grup municipal de Ciutadans que es va aprovar per unanimitat al darrer ple del mes de maig.