Trànsit incrementa els controls per conscienciar dels perills de la velocitat excessiva

Increment de controls de velocitat per tal de prevenir els accidents a les carreteres. És la mesura central de la campanya que el Servei Català de Trànsit ha engegat aquesta setmana i que realitza conjuntament amb Mossos d’Esquadra i les Policies Locals. Des del dilluns 5 i fins al diumenge 11 d’agost, la presència de controls a les vies urbanes i interurbanes augmenta per detectar la velocitat excessiva, un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària.

Trànsit vol conscienciar que és una conducta de risc amb conseqüències tràgiques i un factor que augmenta la gravetat de les lesions. Alerta que l’increment de la velocitat augmenta la violència dels impactes. Per exemple, una col·lisió a 50 km/h equival a una caiguda des de 10 m d’alçada, mentre que tenir un accident a 160 km/h multiplica per deu la força del xoc i, per tant, les seves conseqüències. També la distància de seguretat amb el cotxe del davant i el temps de frenada ve determinada per la velocitat. En condicions normals, a 120 km/h es recorre la distància equivalent a un camp de futbol abans d’aturar-se.

Es tracta de la dotzena campanya preventiva i integral d’aquest 2019 que fa Trànsit. Enguany se’n faran disset que incidiran en els principals factors de sinistralitat. A la darrera campanya de control de la velocitat, realitzada a finals d’abril,  es van imposar 18.914 denúncies de les quals 18.906 van ser administratives i 8 penals. El Servei Català de Trànsit recorda que entre els conductors implicats en accidents mortals fins al 15 de juliol han augmentat les causes d’accidentalitat associades a l’atenció (un 10%) i a la velocitat (un 18%).