Trànsit obrirà el bus-VAO de la C-58 a tots els vehicles en l’operatiu pel pont del 15 d’agost

El Servei Català de Trànsit, en col·laboració amb el cos dels Mossos d’Esquadra, posa en marxa un dispositiu especial de trànsit per als propers dies, amb motiu de la festivitat de l’Assumpció de dimarts 15 d’agost. En l’operació sortida, que s’inicia a les 15 h de divendres i finalitzarà a les 15 h de dissabte, es preveu el desplaçament per carretera de 350.000 vehicles des de l’àrea metropolitana de Barcelona. Pel que fa al retorn, entre les 12 i les 24 h de dimarts, es mobilitzaran un total de 200.000 vehicles.

Tot i que inicialment no es preveu un gruix de trànsit molt elevat, més propi dels caps de setmana de juliol, Trànsit demana extremar la prudència en tots els desplaçaments, ja siguin de llarg o de curt recorregut. En aquest sentit, l’SCT recorda la importància d’utilitzar els sistemes de seguretat passiva, no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics per evitar distraccions, respectar els límits de velocitat i no combinar l’alcohol o altres drogues i la conducció. A més, cal insistir en la necessitat de revisar el vehicle abans de sortir a la carretera, ja que amb un bon manteniment s’eviten incidències durant la circulació.

Enguany, 96 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes: 19 al juliol i 5 en el que portem d’agost. A més, convé destacar que del total de víctimes, 32 persones eren motoristes. Davant d’això, el Servei Català de Trànsit demana als motoristes més percepció del risc i consciència de la seva fragilitat, i a la resta d’usuaris respecte i actituds de protecció per reduir les víctimes d’aquest col·lectiu vulnerable.

S’establiran tant en les vies de màxima mobilitat, com en vies secundàries i allà on es preveu més circulació, un total de 1.091 controls de Mossos d’Esquadra amb la participació de 1.281 efectius de trànsit. Des de Trànsit també faran tasques d’informació, vigilància, inspecció i el seguiment de la circulació sobre la xarxa viària.

Quant a les mesures especials per minimitzar les afectacions viàries de sortida, tant divendres 11d’agost a la tarda com dissabte 12 al matí a la GI-662, al tram de Castell-Platja d’Aro, s’invertirà la prioritat de pas de la rotonda situada al punt quilomètric 3,8. Per evitar retencions a la sortida 31 de l’AP-7 en sentit sud, s’invertirà la prioritat de la rotonda amb l’N-340 al Vendrell. Per tal de facilitar la mobilitat d’accés des de l’autopista AP-2 a la rotonda de les carreteres C-14/N-240, al punt quilomètric 36,8, a Montblanc, hi haurà una divisió de dos carrils per garantir la prioritat de pas des de l’autopista. També s’obrirà el bus-VAO de la C-58 per a tots els vehicles, excepte camions de més de 7,5 tones, tant d’entrada com de sortida de Barcelona. Dissabte, a més, de 8 a 20 h, es restringirà l’estacionament als vorals de la GI-682 a Tossa de Mar.

D’altra banda, per afavorir la mobilitat de retorn, diumenge 13 i dimarts 15 d’agost s’aplicarà una ordenació especial de la mobilitat per afavorir la sortida des de Platja d’Aro cap a la C-31 i per garantir la fluïdesa del trànsit en el sentit de major intensitat de retorn a la rotonda del punt quilomètric 17,2 a la variant de Cassà de la Selva, a la C-65, i a les rotondes del pas inferior del punt quilomètric 19 i a la del 17. De 8 a 20 h, es restringirà l’estacionament als vorals de la GI-682 a Tossa de Mar.

També diumenge i dimarts a la tarda s’invertirà la prioritat a les rotondes de Tordera i Palafolls, a l’N-II. A més, s’instal·laran mesures per facilitar la mobilitat a la carretera N-240 cap a l’autopista AP-2, a la rotonda del punt quilomètric 36,8 de la nacional a Montblanc. A partir de la tarda, també s’obrirà el bus-VAO de la C-58 per a tots els vehicles excepte camions de més de 7,5 tones d’entrada a Barcelona.

Així mateix convé destacar que diumenge 13 d’agost a la tarda s’instal·larà el carril addicional en sentit contrari a l’habitual a l’AP-7 entre Sant Celoni i Montornès del Vallès per facilitar els desplaçaments en sentit sud. Aquest s’obrirà segons les necessitats del trànsit i les condicions de seguretat. Els camions tindran prohibit fer avançaments i hauran de circular a màxim 80 km/h de 15 a 22 h al tram del carril addicional. A més, el mateix diumenge, de 15 a 22 h, es limitarà la velocitat a 100 km/h entre Gelida i Martorell en sentit Barcelona.