Transparència estudia si dos treballadors han vulnerat el Codi Ètic

La Comissió de Transparència, reunida aquest dimarts, elaborarà dos informes per si s’ha vulnerat el Codi Ètic i de conducta que ha de complir el personal de l’Ajuntament. Ara la Comissió recopilarà la documentació que aportin els denunciants per si no s’ha complert l’ordenança de transparència, accés a la informació i Bon Govern.

Ciutadans denuncia a un treballador de l’Ajuntament per haver fet uns tweets suposadament ofensius cap a la formació taronja. Per la seva banda Esquerra Republicana impulsa un expedient, en aquest cas pel regidor David Aguinaga, també per haver publicat uns tuits en contra d’alguns membres del Consistori.

I això, a quinze dies de que es posi en marxa la nova Bústia Ètica, un nou recurs de la Síndica de Greuges perquè els ciutadans informin sobre males conductes a l’administració pública. La majoria de grups han apel·lat a la llibertat d’expressió d’un particular per haver fet uns tweets suposadament ofensius. També Esquerra Republicana que en resposta a la iniciativa de Ciutadans, acusa al regidor taronja d’incompliment del Codi Ètic.

D’altra banda, a la Comissió de Transparència s’ha presentat el projecte d’«Elaboració de Plans d’integritat al món local» de la mà de l’Associació Catalana de Municipis. A la reunió també s’ha informat del recorregut administratiu de les preguntes que es formulen al Ple o a les Comissions.