Les associacions de transportistes convoquen una Aturada Nacional al desembre per la falta de resposta de l’Estat

El Gremi de Transports de Catalunya, juntament amb la resta d’associacions que componen el Comitè Nacional de Transport per Carretera, ha acordat convocar una Aturada Nacional del sector del 19 al 22 de desembre. La mesura respon a la greu situació econòmica que travessen les empreses transportistes i la falta de resposta del Govern.

Aquest dimecres, les organitzacions del sector s’han reunit al Ministeri de Transports per a acordar les mesures davant la greu situació econòmica per la imparable pujada del preu del gasoil. Aquesta pujada  ha suposat un increment pròxim al 35% en l’últim any. El Govern no ha concretat cap mesura que ajudi els autònoms i empreses transportistes per  solucionar aquesta situació.

Per això, les associacions de transportistes han acordat convocar una aturada tindrà lloc des  del diumenge 19 de desembre al dimecres 22, si abans d’aquesta data el Govern no adopta mesures efectives.

El Comitè Nacional del Transport per Carretera crida a mobilitzar-se abans del nadal

En atenció a l’estat d’abandonament per part del Govern d’Espanya al sector del transport de mercaderies per carretera, després de diversos anys de negociació. Es tracta de temes com  la prohibició que els conductors realitzin la càrrega i descàrrega dels camions, la no implantació d’eurovinyeta,  la construcció d’àrees de descans segures per als professionals, entre altres.

Havent-se esgotat la paciència del sector i els canals raonables de negociació. A aquest fet  s’uneix l’absoluta falta de sensibilitat per part dels clients, els qui s’aprofiten de la posició de domini que li concedeix la vigent regulació. S’està provocant un problema de falta de conductors professionals, davant el tracte degradant i inhumà en les condicions en les quals fan el seu treball.

Per tot això aquest Comitè Nacional del Transport per Carretera, es veu obligat a convocar uns dies de cessament d’activitat aquest desembre. Només un canvi radical i urgent per part de Govern i clients podria evitar aquest conflicte.