ajuntament façana atri raval montserrat

Treball insta a l’Ajuntament a prendre mesures de protecció del personal

Inspecció de Treball ha resolt a favor de les 4 denúncies presentades per CCOO. Treball insta així a l’Ajuntament a prendre mesures de manera obligatòria i immediata.

CCOO va presentar 4 denúncies a la Inspecció de treball el maig de 2023. Eren en relació a les deficiències que, segons el sindicat, pateix el personal que treballa en alguns departaments de l’Ajuntament. El sindicat explica que en els darrers anys aquestes deficiències ja s’havien exposat en els Comitès de Seguretat i Salut, en les reunions amb les direccions dels diferents departaments afectats, així com en les múltiples reunions realitzades amb Recursos Humans.

La primera denúncia que va presentar la secció sindical de CCOO feia referència als riscos psicosocials elevats, gran nombre de baixes, manca de seguretat, manca de prevenció d’incidents d’agressions i sobrecàrregues de treball al Departament de Serveis Socials. En aquest sentit, Inspecció de Treball requereix de manera obligatòria repetir l’avaluació de riscos psicosocials a tot el personal municipal de l’Ajuntament de Terrassa, ja que la que es va fer el 2017 està caducada i obsoleta.

En relació a la segona denúncia, Treball requereix adoptar mesures de protecció i de mesurament del soroll, una adequació de la il·luminació, així com una redistribució i reconfiguració dels espais de treball del Departament del 010.

Inspecció també obliga l’Ajuntament a fer un protocol de seguretat, així com les fitxes preventives específiques amb mesures i procediments contra les agressions per al personal d’atenció al públic de l’OAC i Plaça Didó. Finalment, Treball requereix de manera obligatòria a l’Ajuntament adaptar correctament el lloc de treball d’una persona treballadora.

Recentment, CCOO ha presentat una cinquena denúncia, perquè el consistori, diuen, no permet la participació dels delegats i les delegades de prevenció de riscos laborals en les investigacions d’accidents i agressions que pateix el personal municipal. Aquesta cinquena denúncia està pendent de resolució.