Treballadores i usuàries i usuaris de la Residència Génesis II, confinats tots junts

Des del diumenge, 15 març, a la Residència Génesis II, de la carretera de Montcada, 121, no ha entrat ni ha sortit ningú. 7 treballadores i 18 usuàries i usuaris passen el confinament en aquestes instal·lacions. Va ser una decisió consensuada i presa perquè van considerar que reduiria al màxim el risc de contagis, entre els residents, el personal i les seves famílies. De moment, la mesura extrema ha estat molt efectiva: no hi ha cap cas positiu de coronavirus i la situació es mantindrà en les mateixes condicions fins que s’aixequi l’estat d’alarma.

La propietària de la residència, Maria Martínez, assegura que l’objectiu és no posar en risc la salut de les persones. Són una residència petita amb capacitat per a 20 persones usuàries i una plantilla amb molts anys d’antigüitat. Per això,  s’ha pogut arribar a aquesta solució. Ca n’Arnaus, al carrer Sant Francesc, també ha publicat a les xarxes que està seguint les mateixes consignes. Martínez creu que hi ha alguns exemples més de confinament comunitari en instal·lacions d’aquest tipus a Lleida i en un poble de Madrid.

Malgrat que el personal troba a faltar la família i que els residents porten molts dies sense rebre visites, els ànims no decauen. S’han mantingut els torns, els horaris i les activitats i tots els habitants del centre es comporten com una família, explica. “Quan algú té un moment de tristesa, ens donem suport entre nosaltres”.

La plantilla total del centre és de 9 treballadores però dues eren persones de risc i es van quedar a casa.

Martínez afirma que se senten molt acompanyats per part de l’Ajuntament. Cada dia reben entre dues i tres trucades de diferents serveis per veure si necessiten alguna cosa o si tenen algun problema