Treballadors de la indústria i la construcció tornen aquest dimarts a la feina

Treballadors del sector industrial i de la construcción de Terrassa, han tornat aquest dimarts a la feina, primer dia laborable després de Semana Santa, després de dues setmanes de confinament total durant les quals només han treballat els empleats dels sectors considerats essencials. El Govern espanyol i davant l’oposició de la Generalitat que volia allargar més temps el confinament total, ha permès que els treballadors puguin tornar a la feina després de quinze dies recuperables, respectant certes mesures de prevenció tant en els desplaçaments en el transport com en els llocs de treball.

A l’espera de les dades sobre les empreses que aquest 14 d’abril han reiniciat l’activitat a Terrassa, la CECOT ha comprat un milió de mascaretes quirúrgiques que distribuirà a preu de cost entre les seves empreses associades i que permetran donar cobertura a uns 100.000 treballadors en motiu de la pandèmia del coronavirus. Segons les necessitats de les empreses i el ritme de la distribució, la patronal es plantejarà comprar d’altres productes com els de protecció personal o tests massius que ajudin a la gestió i coordinació de les empreses.

Unes mesures que junt amb el de rentar-se sovint les mans i mantenir la distancia entre les persones són les que es recomana a tots els professionals que ja des d’ahir dilluns a Espanya, s’han reincorporat a la feina. Des del Govern central consideren que el risc de col•lapse de les UCIS ja ha passat i tornen a les mesures de les dues primeres setmanes de confinament que va començar el 13 de març i que va permetre disminuir el ritme de transmissió del virus.

Una visió diferent té el Govern català que considera massa aviat implantar la primera mesura per relaxar el confinament. Amb tot, el Govern espanyol estarà alerta durant aquests dies prenent en cada moment les millors mesures perquè no es produeixi un repunt de la pandèmia. En aquest sentit aquesta setmana arrenca un estudi d’immunitat de la población amb tests a una mostra de 62.000 persones que voluntàriament se sotmetran a les proves.