Treballadors interins de l’Ajuntament s’uneixen a la protesta estatal per exigir ser personal fix

Un grup de treballadors interins municipals s’han concentrat aquest dilluns davant de l’Ajuntament. Porten temps treballant al Consistori, la majoria més de deu anys, i demanen passar a ser personal fix.

No és un cas aïllat de l’Ajuntament de Terrassa sinó que s’estén a tot l’estat i a altres administracions municipals, comarcals, provincials, autonòmiques i estatals. Es calcula que hi ha uns 900.000 treballadors afectats per aquesta situació a tot l’Estat que es mouen majoritàriament en una franja de 40 a 55 anys. Fins ara cap llei regula la temporalitat en el sector públic i per això el nombre de casos no ha parat mai de créixer. Una recent directiva europea ho considera un abús de poder.

En canvi, sí que s’ha legislat sobre el sector privat, de manera que un treballador que supera els dos anys de temporalitat passa a ser personal fix automàticament. Els treballadors públics demanen el mateix.

Tot i que una sortida al problema és la convocatòria d’oposicions i indemnitzar el personal afectat, els treballadors interins asseguren que aquesta no és la via perquè suposa un cost econòmic important. La solució, diuen, és passar a ser personal fix.