Treballs de manteniment a una dotzena de camins de la xarxa bàsica de vigilància i prevenció d’incendis

L’Ajuntament de Terrassa ha dut a terme un paquet d’actuacions sobre una dotzena de camins de la xarxa bàsica de vigilància i prevenció d’incendis, per mantenir-los en bon estat. El regidor de Protecció Civil, Xavier F. Rivero, acompanyat del coordinador de Voluntaris Forestals de Terrassa, Xavier Corominas; ha visitat aquest dilluns els treballs fets al camí de la Font de l’Espardenyera.

L’actuació sobre aquests camins figura al Pla de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i ha comptat amb un pressupost total de 21.148 €, dels quals el 80% l’ha cobert una subvenció de la Diputació de Barcelona i el 20% restant l’ha aportat l’Ajuntament. En total s’ha treballat sobre més de 12 km. de camins per mantenir el ferm en bon estat i garantir una amplada mínima de de 3,5 metres. També s’han netejat els laterals dels camins (un metre per banda). D’aquesta manera, es garanteix el pas adequat dels vehicles dels serveis de prevenció i extinció d’incendis (bombers, agents rurals, policia municipal, ADF, etc.). També s’han habilitat giradors per als vehicles i s’han realitzat actuacions per millorar el drenatge i facilitar l’evacuació d’aigua.

Els camins on s’ha actuat són els següents:
– Camí de Can Fonollet
– Camí de la Font de l’Espardenyera
– Camí dels dipòsits de Ca n’Amat de les Farines
– Camí del golf als camps de Ca n’Argelaguet (darrera centre informació ambiental)
– Camí de Can Palet
– Camí de Can Bongunyà
– Camí Vell de Matadepera (entre Torrebonica i Mossèn Homs)
– Camí de la Creu de Conill (de la urbanització fins al límit amb Rubí)
– Camí de can Salas a la Font de Ribatallada
– Camí de la Muntanyeta de Can Arnella a la carena de Guitard (de la C-1415A al trencall de la depuradora de Matadepera)
– Camí de la carena del Molinot

Dins del mateix paquet d’actuacions, s’han fet també tasques de manteniment a la bassa de Can Guitard de la Muntanya. Concretament, s’ha netejat la bassa, s’ha comprovat el seu correcte funcionament, s’han fet les reparacions necessàries i s’ha reomplert. Aquesta bassa és un dels punts d’aigua que poden ser utilitzats en cas d’incendi tant per mitjans aeris com terrestres. Totes aquestes accions s’han dut a terme en coordinació amb l’Agrupació de Defensa Forestal de Terrassa (ADF).