Treballs de millora a la zona de la pèrgola de la plaça Nova

L’Ajuntament ha començat aquesta setmana els treballs de millora a l’espai de la pèrgola i de la zona entarimada de la plaça Nova. El punt entarimat presenta diverses problemàtiques estructurals, al ser de fusta, que ha comportat dificultats de manteniment i ha patit una degradació important al llarg del temps.

Per a dur-los a terme, s’ha perimetrat tota la zona, que queda restringida a l’accés de persones durant unes setmanes.

Els treballs consisteixen en retirar tota l’estructura de fusta existent al voltant de la pèrgola, per tal d’avaluar l’estat de sota les tarimes i les instal·lacions dels serveis d’aigua i llum que passen per sota d’aquest tram, i que previsiblement s’hauran de canviar d’ubicació si al final es deixa l’espai sense la tarima de fusta. Un cop avaluades les diferents possibilitats d’actuació, es procedirà a sanejar el paviment ceràmic.

A més, està previst instal·lar un nou sistema de reg i se substituiran les actuals jardineres per una nova plantació a terra, que hauria de facilitar molt més el creixement de les plantes i el seu bon manteniment. D’altra banda, es preveu reubicar els punts d’enllumenat d’aquest tram de la plaça.

Amb aquesta intervenció, l’Ajuntament preveu dignificar aquesta zona i donar resposta a les demandes veïnals, que havien denunciat el mal estat de la tarima i de l’arbustiva en l’espai de la pèrgola.