Treballs topogràfics amb drons per elaborar un registre de les xemeneies municipals

Amb l’objectiu de crear un registre que permeti digitalitzar les xemeneies municipals de la ciutat, l’Ajuntament de Terrassa duu a terme, per primera vegada, treballs topogràfics amb drons.

Es tracta d’una nova tecnologia, que mitjançant un núvol de punts generats pel dron, permet registrar l’estat i l’estructura de les xemeneies en una imatge en 3 dimensions, guardar-ne les dades i poder-ne fer així un seguiment exhaustiu. A més, la tècnica també permet confeccionar una fotografia real de la xemeneia en volum.

Els treballs van començar aquest dilluns a la zona de la plaça Nova on hi ha la xemeneia de Roca i Pous i a la Plaça de la terrassa Industrial on hi ha la de TISA. Avui dimarts els treballs segueixen a la xemeneia Guardiola, a la plaça de la Quadra de Vallparadís.

A Terrassa hi ha una trentena de xemeneies de ceràmica, 15 de les quals són de propietat municipal. La voluntat de l’Ajuntament és començar aquest registre amb les xemeneies públiques gestionades pel consistori però, més endavant, incloure altres xemeneies que pertanyen a d’altres institucions, així com també les que són de titularitat privada.