Tres activistes internacionals expliquen la seva lluita en favor dels drets humans davant 600 joves

Terrassa és un dels 15 municipis de Catalunya que participa en el projecte “Ciutats Defensores dels Drets Humans”. Aquests dijous tres activistes defensors i defensores d’aquests drets han donat a conèixer la tasca que realitzen als seus llocs d’origen a uns 600 alumnes de 5 centres de secundària de la ciutat.

El Teatre Principal s’ha omplert de nois i noies que han escoltat les experiències de Ramón Esono, caricaturista de Guinea Equatorial; Janahuy Paredes, activista mexicana i de Marisa Franco, nord-americana.

Esono va ser empresonat durant 6 mesos perquè els seus dibuixos denuncien la vulneració dels drets humans i critiquen els polítics. Per això, ell mateix es defineix com a “artivista”.

Paredes va fundar l’organització Comité de Familiares de Personas Detenidas Desaparecidas en México, dos anys després que el seu pare, un activista del drets humans, fos una de les víctimes. Oficialment, des del 2066 s’han registrat 37.000 desaparicions forçoses.

Finalment, Marisa Franco, nord-americana d’origen mexicà lluita contra les deportacions i pels drets civils, econòmics, socials i laborals de la seva comunitat

El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans va néixer al 2013 i ha arribat a la 7a edició. Està impulsat per l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau. La regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Terrassa hi participa activament.