Tres alumnes de l’INS Terrassa guanyen el Premi Nacional a la investigació tecnològica de la UAITIE

Les alumnes de 2n de batxillerat Joana Armengol, Saule Cayuela i Maria Sánchez de l’Institut Terrassa han estat guanyadores del “Premio Nacional a la investigación tecnológica”, en la categoria de batxillerat. El guardó l’atorga l’associació UAITIE (Unión de Asociaciones de Ingenieros Técnicos Industriales y Graduados en Ingeniería de la rama industrial de España).

El treball d’Armengol, Cayuela i Sánchez es diu “Disseny d’un sistema de pasteurització d’aigua per mitjà d’energia solar, una solució contra el E. Coli a Somalia”, correspon al curs 2019-20 i ha estat tutoritzat pel professor Jordi Escofet.

El projecte consisteix en realitzar un sistema de desinfecció de l’aigua (especialment de la bactèria de l’ E. Coli) utilitzant només energia solar. S’ha desenvolupat des del departament de tecnologia, amb ajuda del departament de química de l’Institut de Terrassa.

Les alumnes rebran el premi, de forma virtual, el 27 de novembre. Consta de diploma acreditatiu, 1.000 euros per les impulsores del projecte i també 1.000 euros en material educatiu per l’aula de tecnologia del centre.