Tres concerts per celebrar els 30 anys de la Nova Jazz Cava

La Nova Jazz Cava celebrarà amb tres concerts molt especials 30 anys de música al cor de Terrassa. Una història que va arrencar el 26 de febrer de 1994, amb un concert inaugural on va participar qui ara dona nom al passatge on es troba la sala, el pianista Tete Montoliu.

La primera actuació commemorativa serà la de la cantant i compositora egarenca Atenea Carter, el divendres 23 de febrer. Acompanyada pel Groove Collective, oferirà un concert tribut a Nina Simone, una de les grans dives del jazz.

L’endemà, dissabte 24 de febrer, una sessió doble servirà per aplegar diferents escenes generacionals sorgides de la Nova Jazz Cava. Primer serà el torn del jove Jan Julià Grup, un sextet que homenatjarà el trompetista Roy Hargrove. A continuació, serà el torn dels més veterans amb Cinc de Jazz, una producció única i especial que aplegarà pioners com el trompetista Josep Maria Farràs i el baterista Adrià Font amb d’altres de mitjana edat com són el saxofonista Guim Garcia Balasch, el contrabaixista Xavi Castillo i el pianista Xavier Algans.

Els responsables de la sala consideren que aquests primers 30 anys de vida són una efemèride a celebrar ja que la supervivència durant tres dècades d’un equipament com aquest “és pràcticament un miracle”.

Els concerts de celebració dels 30 anys a la Nova Jazz Cava serviran també de pròleg a un 43è Festival Jazz Terrassa que arrencarà just divendres següent, l’1 de març, amb un concert de l’Alba Pujals Sextet. Presentaran el primer disc de la trombonista terrassenca com a líder, titulat ‘Apologia’.