Tres de cada quatre clients estan satisfets o molt satisfets de comprar al Mercat de la Independència

El mes de maig es va posar en marxa un sistema per valorar el grau de satisfacció que tenen els clients amb el Mercat de la Independència, i quantes persones passen diàriament per les parades. Això va ser possible gràcies a la tecnologia implantada per Happy Customer Box i connecTerrassa.

En aquests tres mesos s’ha obtingut la valoració de 3.700 respostes dels clients en una màquina habilitada en una de les entrades al mercat. Tres quartes parts dels clients que han votat diuen estar satisfets o molt satisfets amb l’experiència de compra. La nota mitjana se situa en el 7,3.

L’altre objectiu era saber, a través d’uns sensors, com es distribueix el flux de clients. La porta amb més entrades i sortides és la del Raval, amb una mitjana de prop de 2.500 persones cada dia. Per dies de la setmana, els més actius són els divendres i els dissabtes; el menys actiu, el dilluns.

Aquestes dades han de servir per al pla de dinhamització del Mercat de la Independència.

El projecte tindrà una durada de vuit mesos, durant els quals s’aniran perfecccionant els mètodes de recopilació de dades, especialment els sensors de les entrades.

Els clients que participin, fins el 31 d’agost, a la valoració del Mercat entraran en un sorteig per anara a Port Aventura i en un bateig astronòmic a l’Associació Astronòmica de Terrassa.