230215 Ex Cas Motos Cornella 2

Tres detinguts per robar motos que emmagatzemaven a Terrassa per desballestar-les i vendre-les al Marroc

Els Mossos d’Esquadra han  desarticulat un grup criminal especialitzat en el robatori i desballestament de motos a l’àrea de  Barcelona. Els tres detinguts durant l’operacio sostreien les motos i les portaven fins a un contenidor de  Pallejà on les desballestaven. Posteriorment emmagatzemaven les peces en un local llogat a Terrassa. Després les traslladaven al Marroc, on remuntaven els vehicles per vendre’ls. Se’ls imputa un mínim de 18 robatoris amb força.

La investigació es va iniciar l’1 de febrer arranla sostracció d’una moto a Cornellà de Llobregat. Posteriorment, van seguir els moviments dels lladres fins a un contenidor de lloguer a Pallejà. Els mossos van comprovar que desballestaven les motos robades. Posteriorment, traslladaven les peces fins a un local de Terrassa, on les emmagatzemaven.

Les dues primeres detencions van ser a Pallejà. Alli van localitzar bastidors, plaques de matrícula i documentació de 18 motocicletes. També es van trobar indicis de 30 sostraccions més. Fet que fa pensar, doncs que el nombre de robatoris pot ser molt superior.

Paral·lelament, també es va realitzar una altra operació a Terrassa, on es va localitzar bastidors de motocicletes, cascos, motors, nombroses peces i eines.

Detinguts per robar motos que emmagatzemaven a Terrassa Detinguts per robar motos que emmagatzemaven a Terrassa

El tercer membre del grup el van detenir quan conduïa la furgoneta de lloguer a Esplugues de Llobregat.

Les 18 motocicletes, eren gairebé totes dels 125 cc fins als 750 cc. de cilindrada. Els investigadors creuen que  les havien sostret en els darrers tres mesos a Barcelona i poblacions properes.

Els  Mossos contactaran, en breu, amb els titulars de les motos robades per retornar-los les peces. Només s’han recuperat tres motos senceres.

Els detinguts, sumen 19 antecedents, van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.