Tres dies de concerts en la novena edició del Festival d’Estiu Seu d’Ègara

Des de la música instrumental de Jean Philippe Rameau, que al segle XVIII va escriure per representar tota una història de “les Amèriques” en Les Indes Galanes, a la música nòrdica de recent creació, i que ha captivat al públic amb les sonoritats utilitzades per Ola Gjeilo en la seva Sunrise Mass.

Són noms propis que seran recordats en la novena edició del Festival d’Estiu Seu d’Ègara amb diversos concerts que se celebren des d’aquest dijous i fins dissabte.

L’Orquestra de Cambra Terrassa 48 (OCT48), junt amb el Cor Montserrat i el cantautor Litus, protagonitzen el cicle d’aquest Festival d’Estiu.

L’arrencada comptarà amb la presència del Cor Montserrat participaran en el concert d’aquest dijous a les 22 hores sota el títol “Per començar de nou”. Obriran el recital amb la suite orquestral “Les indes galantes”, de Jean Philippe Rameau.

Divendres, a la mateixa hora, l’Orquestra de Cambra 48 commemorarà el 850è aniversari dels fets que van portar a l’assassinat de Thomas Becket, l’arquebisbe de Canterbury. L’orquestra, formada per 14 músics, tocarà al costat de les explicacions de Pep Pla. La figura de Becket serà recordada com una persona que volia una església lliure on el rei Enric II d’Anglaterra  no hi influís per a res. Uns pensaments que van indignaren el rei i que van acabar amb la seva vida.

L’artista terrassenc convidat aquest any és el cantautor Litus. El seu concert es podrà seguir dissabte a les 22 hores acompanyat de l’orquestra de corda.