Tres entitats s’acosten diàriament a grups de joves per conscienciar-los del bon ús de la mascareta

Creu Roja, els Voluntaris Forestals i els agents cívics de l’Ajuntament mobilitzen des de fa una setmana prop de setanta persones per conscienciar la població jove de la necessitat de fer un bon ús de la mascareta en les seves trobades. I és que sovint aquest col·lectiu relaxa les mesures de protecció sense respectar la distància ni tapar-se la boca i el nas.

Aquestes accions es fan a les tardes i també els diumenges al matí, les franges més habituals de trobada entre el jovent. Si els informadors veuen altres col·lectius sense mascareta també s’hi acosten per a informar-los i els en subministren si no en tenen.

Actualment Creu Roja atén 1.800 famílies, el doble que a l’inici de la pandèmia. Algunes s’hi han incorporat fa poques setmanes veient que la seva situació laboral no millorava i altres per sort ja han recuperat la normalitat. Se’ls ofereix suport en forma d’aliments del Rebost, targetes moneder o ajuda en el pagament d’aigua, llum i gas.

El president de Creu Roja assegura que, a diferència de la crisi del 2008, la realitat creada per la pandèmia afecta tot tipus de famílies. La situació ha obligat Creu Roja a reorganitzar la seva activitat i els voluntaris i tècnics que donaven suport a projectes infantils i de gent gran s’han hagut de dedicar al d’emergència. Actualment treballen a Creu Roja unes 50 persones, inclòs El Rebost i l’Andana. De voluntaris se n’han incorporat un centenar però n’hi ha prop de 300 que durant uns mesos no han pogut ajudar perquè son població de risc. Mica en mica s’hi van reincorporant.