Tres instituts estrenen, en un pla pilot, un itinerari formatiu integral en salut, sexualitat i diversitats

El servei d’Educació ofereix des de fa anys als instituts tallers sobre salut, sexualitat i diversitat. Cada centre escull en quins àmbits està interessat i demana els tallers corresponents.

Ara l’equip de govern unifica les accions de formació, divulgació i sensibilització en aquests àmbits amb un itinerari de set sessions. Es començarà passat Setmana Santa amb una prova pilot als instituts Ramon Pont, Les Aimerigues i Jaume Cabré aquest curs i el que ve. Quatre dels tallers es faran a primer de secundària i tres a segon. Cadascun té una durada de dues hores , catorze hores en total. El programa pilot de formació és gestionat per l’entitat Taller d’Art, Cultura i Creació.

L’objectiu final de l’itinerari és que l’alumnat sigui conscient dels prejudicis i discriminacions cap a la diferència i treballi de forma participativa com posar-hi fi.

L’itinerari també proposa formació i suport al professorat per donar continuïtat educativa als tallers i ofereix la possibilitat de treballar els temes amb famílies a través de les AFA.

Un cop acabi la prova pilot es posaran en comú les avaluacions que n’hauran fet tant alumnes com professorat i famílies i s’estudiarà estendre-ho als altres centres. L’objectiu és que acabi arribant a tots els instituts de Terrassa.

El nou itinerari, de mirada transversal, implica els serveis municipals de Joventut, Polítiques de Gènere, Educació, Capacitats Diverses, Salut i LGTBI+.