Tres investigadors publiquen el primer llibre sobre la història del Vapor Ventalló

El Vapor Ventalló avui es coneix com la plaça que hi ha al final del carrer de La Rasa, ple de terrasses, amb unes escultures al bell mig i on, per Festa Major, s’hi fan concerts. El nom li deu al vapor aixecat en aquest emplaçament, el 1905, i que va funcionar fins a la crisi del tèxtil, als anys setanta. Ara, un grup d’investigadors ha editat el primer llibre que explica la història del Vapor Ventalló, gràcies a la troballa del seu arxiu, on hi ha gran part dels documents de les empreses que acollia, totes elles del tèxtil llaner.

El Vapor Ventalló tenia el nom de ‘vapor’, però realment només ho va ser durant els primers vuit anys de vida. El 1913 ja funcionava amb electricitat.

L’actual plaça del Vapor Ventalló no és una plaça oberta. Quan a finals dels noranta l’Ajuntament va decidir reformar l’espai, es va optar per conservar part de la façana tal i com era.

‘El Vapor Ventalló en el context industrial terrassenc’ està editat conjuntament per l’Ajuntament de Terrassa, el mNACTEC i la Fundació Institut Industrial Terrassenc.