Tretze medalles per al CN Terrassa i títol per a Melani Costa al Campionat d’Espanya Absolut d’Hivern

El CN Terrassa ha tancat de forma brillant la seva participació al Campionat d’Espanya Absolut d’Hivern, que s’ha celebrat fins diumenge al CN Barcelona. La delegació egarenca ha sumat un total de 13 medalles, amb les sis últimes aconseguides aquest cap de setmana.

Dissabte l’equip egarenc ha aconseguit 4 metalls, entre ells l’únic títol del campionat. Ha estat per a Melani Costa als 200 metres lliures. La nedadora balear, que no anava amb el millor temps en les sèries del matí, ha anat de menys a més i ha acabat imposant-se amb un temps d’1.56.58. Han completat el podi Lidón Muñoz, del CN Sant Andreu, i Nadia González, del Real Canoe.

Evelyne Álvarez i Carmen Herrero han sumat dos podis més. La canària ha fet plata en els 100 braça femenins, just per darrere de la gran especialista de la modalitat, Jessica Vall, que s’ha emportat l’or. El bronze ha correspost a Marina Garcia, del CN Sabadell. Per la seva banda Herrero ha pujat al tercer graó del podi als 50 metres papallona, només superada per Muñoz i Judit Ignacio, del CN Sabadell. El metall col•lectiu ha arribat en el relleu del 4 per 100 lliures. El quartet format per Costa, Herrero, Álvarez i Maria Buch ha fet plata. El títol ha correspost al CN Sant Andreu i el CN Sabadell ha estat tercer.

Dos bronzes 

En la jornada de diumenge s’han sumat dues medalles més. Herrero s’ha penjat el bronze als 50 metres lliures, superada per les nedadores del CN Sant Andreu Lidón Muñoz i Marta González. L’altre podi també ha estat bronze, concretament als 4 per 100 estils amb Costa, Álvarez, Herrero i Carla Campo. El títol ha estat per al CN Sant Andreu i el segon lloc per al CN Sabadell. L’actuació egarenca ha estat a punt de sumar dues medalles més, mitjançant Melani Costa i Carla Campo, que han acabat quartes als 200 esquena i als 200 metres papallona, respectivament.

A la collita de metalls, s’han de sumar les dues mínimes per al Campionat d’Europa aconseguides per Melani Costa i Evelyne Álvarez en les dues primeres jornades, concretament als 400 metres lliures i als 200 braça, respectivament. Cal destacar també que l’equip femení, amb 458 punts, va ocupar una meritòria quarta posició en la classificació per clubs.