Toni Aguilar

Trien el terrassenc Toni Aguilar per representar Xeixa en la producció professional de ‘Terra Baixa’

L’actor amateur terrassenc Toni Aguilar entra de ple en el món de l’escena professional en haver estat escollit entre els 11 actors que ara ja formen part de la companyia de TV3 per representar Terra Baixa, d’Àngel Guimerà. Aquest dimecres al vespre, el programa El Llop de TV3 tancava el seu laboratori i escollia els actors de diferents procedències de Catalunya per representar el clàssic de l’escena catalana.

El de Terrassa, que és director d’art, s’ha guanyat un lloc en el grup i interpretarà el personatge de Xeixa sota la direcció d’Àngel Llàcer, que també ha assumit tot el programa. Xeixa és un pagès que treballa per a en Sebastià, amo, cacic i malvat de l’obra de Guimerà, i que sap tot el que passa al molí. A l’escenari estarà acompanyat per deu actors amateurs més, en un equip professional que durant dos mesos assajarà l’obra fins a representar-la. El moment de l’elecció dels actors no ha estat exempt de nervis i emoció.

Alguns amb més serenor que d’altres entraven a la companyia o en sortien eliminats, segons s’il·luminava el color verd o vermell del Claustre de Món Sant Benet, on s’ha fet la gravació. Aguilar es va trencar en saber l’elecció, després d’intensos moments de tensió per si l’escollit era ell o el seu contrincant per representar el mateix personatge. El Llop és un programa de televisió que vol ensenyar com es fa una representació teatral professional, des de l’inici i fins a la seva estrena final. Amb la voluntat de reivindicar el teatre amateur català des d’un punt de vista de l’entreteniment i l’espectacle.

En el programa d’anit, abans de saber-se l’elecció final, es va comptar amb l’experiència i els consells dels intèrprets Carlota Olcina i Francesc Orella i del director teatral i home de teatre, el també terrassenc Sergi Belbel. Tots tres van contribuir a preparar el personatge dels aspirants i a entendre i superar millor la part traumàtica d’un càsting. Terra Baixa, amb Toni Aguilar en el paper de Xeixa, es podrà veure en una gira pels teatres de Catalunya amb les característiques d’una producció professional.