La plataforma Tu Ets Entorns presenta un recurs de reposició contra el polígon industrial dels Bellots II

La plataforma Tu Ets Entorns Terrassa, a través de l’ADENC, ha presentat un recurs de reposició contra l’aprovació definitiva de la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en l’àmbit del sector dels Bellots II. Concretament, s’ha interposat aquest 14 de novembre davant la comissió territorial d’urbanisme de l’Arc Metropolità.

Des de la seva fundació, a l’octubre de 2020, aquesta plataforma que aplega 32 entitats veïnals, moviments socials i associatius i organitzacions polítiques, ha dit que intentaria combatre el projecte d’aquest macro polígon industrial per totes les vies, la legal també.

El recurs es basa en dos arguments fonamentals. El primer, que l’Ajuntament de Terrassa ha dificultat l’accés a la informació a la plataforma, no ha actuat adequadament i ha vulnerat el dret a la participació. Per això, denuncien que l’aprovació de la modificació del POUM es pot considerar nul·la perquè no es va tramitar de forma correcta.

Esther Querol, representant de la plataforma Tu Ets Entorns Terrassa: «Entre d’altres motius, es considera nul perquè el document definitiu aprovat no va ser sotmès a participació pública una vegada retornat de la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità, incomplint així diverses lleis vigents com la 19/2014 i la 27/2006. Així mateix, tot i les múltiples instàncies i reclamacions fetes al registre, l’Ajuntament no va actuar de forma transparent, inclús no adjuntant la informació sol·licitada més recent i entregant documents desactualitzats»

Esther Querol, representant de la plataforma Tu Ets Entorns Terrassa: «A més a més, volem recordar també que els arguments que va oferir el consistori contra la possibilitat de no executar el polígon de Bellots II com hem reclamat des de la plataforma, contradiuen l’informe emès pel Síndic de Greuges. Concretament, Carles Caballero, regidor d’urbanisme, havia dit que aturar el desenvolupament suposaria indemnitzar els propietaris del sòl amb quantitats que superen els centenars de milions d’euros. Tanmateix, quan vam demanar per l’informe en el que es sustentaven aquestes informacions, des de l’Ajuntament es va respondre que “no consta l’existència de cap informe”

La plataforma interpreta que es pretenia donar una informació capciosa, sense cap document oficial al darrera per manipular l’opinió pública a favor dels interessos dels promotors.

El segon argument del recurs contra el polígon diu que no és compatible amb la preservació de l’entorn natural i de la biodiversitat de la zona perquè posa en perill el corredor verd entre Collserola i Sant Llorenç i incideix en el Torrent de la Betzuca.

La plataforma, que espera una resposta de la comissió, diu que l’ajuntament de Terrassa presumeix d’articular vies per a la participació ciutadana i de l’anomenada revolució verda i que ni una cosa ni l’altra són veritat.

Aquestes entitats diuen que continuaran lluitant contra aquest projecte que perpetua un model de societat consumista i llocs de treball precaris. Volen que es revisi o es refaci el POUM perquè el consideren obsolet i demanen que els partits polítics es posicionin sobre aquest tema durant la campanya electoral.

Tu Ets Entorns De Terrassa 2

 

Tu Ets Entorns De Terassa