‘Tu Ets Entorns Terrassa’ denuncia que el polígon Els Bellots II escapça una zona d’alt valor ambiental

L’Anella Verda de Terrassa és un espai clau per a la ciutat i per al Vallès Occidental. És per això que diverses entitats s’han unit sota el paraigua de ‘Tu Ets Entorns Terrassa’ per donar a conèixer i protegir els valors naturals, agraris i socials dels diferents espais a l’entorn de la ciutat.

La plataforma denuncia que l’Ajuntament de Terrassa ha pres la decisió de facilitar la urbanització dels terrenys d’Els Bellots, convertint l’espai en un gran polígon per a logística. Lamenten també que una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal l’any 2019 en va ampliar la superfície urbanitzable.

Per aquest motiu, critiquen que s’està fent una gestió a mida i a la carta, fragmentant aquest espai, posant traves als connectors entre espais naturals i anant en direcció contrària a la vocació de protecció que hauria de tenir el consistori.

Segons ‘Tu Ets Entorns Terrassa’, han quedat exclosos de l’Anella Verda àrees d’espais naturals i agraris a Can Guitard de la Riera, Can Boada del Pi, Can Colomer, Can Petit i, especialment, la zona de Can Torrella del Mas-Els Bellots.

Per tot això, proposen recuperar les funcionalitats agrícoles i ramaderes dels entorns de Terrassa, fomentar les varietats locals dels productors d’aliments de km0, preservar els connectors biològics que queden al Vallès i revertir les actuacions que s’hagin fet agredint aquests espais.