Tub d’Assaig enceta el projecte sociocultural del Condicionament

L’associació de circ Tub d’Assaig 7.70 estrena nou local al Condicionament Terrassenc. Un pas molt important perquè Terrassa disposi d’un gran equipament sociocultural destinat a la creació artística i a la promoció de la cultura de la ciutat. L’espai destinat al circ és d’uns 300 metres quadrats i compta amb les estructures necessàries i l’equipament tècnic per a la pràctica del circ. Especialment l’alçada i el condicionament del terra amb un gruix que permet posar-hi els ancoratges necessaris per a la subjecció de cordes i trapecis per als exercicis aèris.

El projecte artístic, pedagògic i social de Tub d’Assaig començarà a funcionar a ple rendiment a partir del mes d’octubre. El nou espai també permetrà acollir residències artístiques amb companyies de tot Europa. Amb aquest impuls a l’adequació total dels 5.800 metres del Condicionament, l’Ajuntament manté el suport a una àmplia representació de la cultura terrassenca, amb un compromís que es va iniciar ara fa tres anys.

L’Escola de Circ forma part d’un projecte més ampli de tot el Condicionament en el qual ja hi ha el centre d’acollida l’Andana, gestionat per Creu Roja. L’edifici modernista del passeig 22 de juliol, creat per Lluís Muncunill a principis del segle XX, ha d’esdevenir el gran centre de producció artística i cultural de la ciutat. L’Ajuntament ja ha invertit uns 800.000 euros en millorar la coberta i ja fa dos anys que funciona un buc insonoritzat per als instrumentistes de la Cultura Popular. Per aquest any s’acabarà d’adequar el soterrani com a magatzem per a les entitats.

Tub d’Assaig compartirà la nau amb la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular que amb més d’una vintena d’associacions disposarà d’un ampli espai tant pels assajos, tallers, així com per un ampli espai expositiu per a tot el bestiari de la ciutat. La Cooperativa Teixidors, de FUPAR, s’instal•larà en la nau veïna del Circ, en el mateix edifici del Condicionament. I per completar el projecte, l’Ajuntament no descarta que el Servei municipal de Cultura també comparteixi aquestes instal•lacions.