A la recerca de tutores de joc per a l’esport escolar

Fa deu anys el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa (CEVOT) va crear la figura del tutor o tutora de joc. Substituïa l’àrbitre dins la competició escolar amb l’objectiu de potenciar els valors formatius i educatius a través de l’esport i prioritzar-los per davant dels resultats.

Una iniciativa ben rebuda al llarg d’aquesta dècada, tot i que està costant trobar la presència femenina, especialment en algunes disciplines com el futbol-7 i el futbol sala, amb només un 11 i un 6%, respectivament. D’aquí neix el projecte “Tutores de joc cap al canvi”, que s’ha presentat aquest dimarts.

La presidenta del CEVOT, Sarai Gascón, ha presentat el projecte acompanyada de les tècniques Montserrat Planas i Patrícia Leiva

Bàsquet, voleibol, handbol i gimnàstica, en canvi, són els esports amb més tutores de joc. Per incrementar la presència de noies, s’organitzarà una Taula Rodona per al proper 10 de maig (18h a 20h) a la Biblioteca Central de Terrassa i també es presentarà el projecte a instituts i entitats esportives.

Per ser tutor o tutora de joc, només cal tenir un mínim de 16 anys i formar-se a través dels programes que imparteix el Consell Esportiu.

[Font imatges: Ajuntament de Terrassa i CEVOT]