TxT i ERC demanen penjar la bandera palestina a la façana de l’Ajuntament “en suport al poble palestí”

Els grups municipals de Tot x Terrassa i ERC-MES proposaran al ple municipal alçar una bandera palestina a la façana de l’Ajuntament en suport al poble palestí. La demanda està emmarcada en una proposta de resolució per laborar un manifest en suport al poble Palestí amb la intenció de trobar una solució pacífica al conflicte i que inclou els següents punts: rebuig a l’ocupació indeguda de Palestina per part d’Israel i la solidaritat amb la comunitat musulmana a Palestina.

ERC també porta al ple un seguit d’acords de junta de portaveus per reclamar la defensa dels drets de les persones desplaçades i refugiades. En primer lloc insta a la Unió Europea i als països que en són membres que articulin les actuacions i recursos necessaris per donar resposta a les necessitats de les persones desplaçades, refugiades i demandants de protecció internacional fent especial atenció a les rutes de fugida i als països de primera acollida i que actuïn amb solucions duradores i permanents davant de la crisi humanitària mundial que impliquen els desplaçaments forçats. També insta al govern espanyol que garanteixi la seguretat i el respecte als drets de les persones demandants de protecció internacional al nostre territori i que engegui els mecanismes de coordinació necessaris amb les administracions locals. De la mateixa manera demana que retiri el desplegament militar a Ceuta i deixi d’utilitzar l’ús de la força “contra persones indefenses i amb un nivell de salut baix, amb una possible vulneració dels drets de la infància per la presència entre les persones migrants de menors d’edat”.

D’altra banda, els republicans volen traslladar el suport del ple de l’Ajuntament de Terrassa a les tasques per definir el reconeixement del permís menstrual en el marc de la Mesa de negociació col·lectiva. “En el Ple del mes d’abril vàrem aprovar per unanimitat un acord de junta de portaveus per lluitar contra la pobresa menstrual, un pas important però no suficient. Volem seguir avançant en la consecució de nous drets per garantir el dret a la salut i el benestar de les treballadores“, explica la proposta d’acord.

Un altre acord de junta de portaveus presentada per ERC demana l’accés universal a les vacunes contra la covid-19. En concret demana cooperar a escala mundial i eliminar els possibles obstacles que impedeixin garantir que les vacunes es desenvolupen i es fabriquen en quantitat suficient i que es distribueixen a temps i de manera inclusiva a tot el món.

Per últim ERC porta un acord per traslladar a totes les entitats bancàries que operen a la ciutat el desacord de la corporació en relació al tancament de sucursals en general. Cal que cessin els tancaments amb el conseqüent acomiadament de personal i que es replantegin la seva política envers la seva clientela. Primer cal respondre a l bretxa digital, hem de posar-hi els mitjans per tal que ningú en quedi exclòs, el model digital actual exclou una part important de la nostra ciutadania. Traslladar a totes les entitats bancàries que, en les sucursals obertes, disposin de personal suficient per atendre a la ciutadania i que l’horari d’atenció efectiva faciliti que familiars puguin acompanyar la gent gran o les persones amb mobilitat reduïda.