TxT i ERC-MES presenten un programa de govern amb la vista posada al 2030

Una junta de govern extraordinària ha servit aquest dimarts per aprovar el programa de govern municipal per als propers quatre anys. El document és el full de ruta per al mandat 2019-2023 però neix amb una voluntat de canvi que va més enllà i que fixa la mirada en el 2030. Aquest pla s’estructura en 10 grans objectius que es concreten en 178 eixos d’actuació. Tots ells fixats sota el paraigües dels Objectius Globals de Desenvolupament Sostenible.

Els pilars d’aquest nou model que vol impulsar la coalició formada per Tot per Terrassa i Esquerra–MES són una sola ciutat, inclusiva i plural, formada per persones iguals en drets i diferents en maneres de viure. El govern també aposta per una ciutat vital i oberta que posi les persones al centre de les polítiques municipals. Un altre dels objectius és una ciutat feminista i diversa, compromesa amb els drets humans, la democràcia i les llibertats, però també garantint la seguretat. Tot plegat, amb el compromís amb el medi ambient, repensant l’espai públic i el disseny de la ciutat atenent a tots els barris, així com trencant l’efecte barrera que suposen les rieres. La millora de la neteja i la recerca de nous models de gestió de residus són altres reptes immediats, que s’afegiran a una administració oberta a tothom i amb polítiques transversals per crear riquesa, oportunitats i feina de qualitat.

En paral·lel, el govern ha anunciat que treballa en l’elaboració del projecte de pressupostos i ordenances fiscals per al 2020 que té previst presentar en breu.