TxT i ERC-MES reclamen més mesures per compensar els sectors més afectats per les noves restriccions

Tot per Terrassa i Esquerra Republicana de Catalunya-MES, els partits del govern municipal, reclamen a les administracions superiors més mesures per compensar els sectors més afectats per les noves restriccions. Ho faran amb diversos acords de junta de portaveus en el ple municipal del mes d’octubre, que se celebrarà aquest divendres.

D’una banda, les dues formacions demanen al govern de l’Estat la rebaixa del 21% al 10% de l’IVA en les perruqueries i centres d’estètica. De l’altra, exigeixen que s’estenguin les mesures de suport a l’hostaleria i restauració als negocis de la cadena de subministrament. Amb l’aturada de l’activitat de bars i restaurants, s’han vist afectats molts altres negocis que no estan inclosos en el paquet de mesures de suport del sector. Segons apuntena, en aquest àmbit es calculen pèrdues de més de 350.000 milions d’euros.

A més, en un altre acord, TxT i ERC-MES insten al Parlament de Catalunya a aprovar la Llei d’Igualtat de Tracte i No Discriminació, que es va començar a tramitar com a projecte de llei el 2015. Les formacions argumenten que, des de llavors, segueix en tràmit en un context d’augment dels delictes d’odi.