TXT i ERC-MES volen que la Junta de Portaveus accepti tres propostes econòmicosocials

Tot per Terrassa i Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres, presentaran tres acords per a la Junta de Portaveus del pròxim ple d’octubre. Les tres propostes fan referència a ampliar la cobertura de bars i restaurants a la resta de la cadena productiva, la rebaixa de l’IVA per a perruqueries i centres d’estètica i l’impuls a l’aprovació de la Llei d’Igualtat, per acabar amb les discriminacions.

Pel què fa als bars i restaurants, els dos grups que formen l’Equip de Govern municipal proposen que les mesures de suport a l’hostaleria i a la restauració s’estenguin als negocis de la cadena de suministrament.Segons els partits que proposen l’acord, el tancament de bars i restaurants s’han vist afectats però també molts d’altres negocis que no estan inclosos en el paquet de mesures del sector. La proposta insta a la Generalitat a incloure empreses, serveis i professionals vinculats a la cadena de suminstrament de bars i restaurants, a ser beneficiaris del paquest de mesures econòmiques.

Pel què fa al segon document, TXT i ERC-MES reclamen al Govern de l’Estat que consideri la rebaixa del 21% al 10% de l’IVA en perruqueries i centres d’estètica i d’altres establiments d’aquest sector. Aquesta mesura, diuen, podria afavorir a que el sector no surti tant perjudicat i faciliti la pervivència de moltes empreses. Sinó, afegeixen, en sis mesos podrien tancar el 50% dels negocis amb la pèrdua d’uns 11.000 llocs de treball.

Finalment els dos partits al Govern insten al Parlament de Catalunya a aprobar la Llei d’Igualtat de tracte i No discriminació, una llei que es va començar a tramitar el 2015 i coincideix en un context d’augment dels delictes d’odi. L’objectiu de la normativa és reconèixer el dret efectiu de qualsevol persona a ser lliure i regular un règim sancionador per a qualsevol discriminació per religió, discapacitat, edat, origen, orientació sexual o qualsevol altra condició social o personal. El 2014 els delictes d’odi van créixer un 140 per cent i es calcula que 8 de cada 10 persones pateixen actituds discriminatòries que no arriben a la policia.