Ullastrell celebra aquest dissabte la seva primera Fira de la Cervesa Artesana

En el marc de les Festes de Serralavella, el municipi d’Ullastrell celebrarà aquest dissabte 10 de març la primera edició de la Fira de la Cervesa Artesana. Durant tot el dia, a l’espai de la Plaça de les Escoles (Pujada de l’1 d’Octubre), mitja dotzena de productors catalans oferiran al públic l’oportunitat de degustar les seves millors creacions. La iniciativa, impulsada per la firma cervesera local Antipatiks amb el suport de l’Ajuntament d’Ullastrell, comptarà també amb la presència de productors artesans com La Resclosa (Terrassa), Vic Brewery (Vic), Cerberus (Artés), Tro Ales (Barcelona) i Synera (Arenys de Mar).

La jornada arrencarà a les 12h del migdia, amb música d’ambient i moltes activitats complementàries. Una d’elles és la presentació del llibre “Les 60 millors cerveses artesanes de Catalunya”, que tindrà lloc a les 13h. Escrit per Cristina Nicolau i Roberto Pérez, i editat per Cossetània Edicions, aquesta publicació permet conèixer els diferents estils de cervesa que s’elaboren a casa nostra, així com les principals microcerveseries que hi ha al territori. El llibre també desvela què s’amaga rere cada ampolla de cervesa, amb una proposta de tast bàsica, notes sobre el maridatge, la seva història i les característiques més tècniques com el preu, les addicions o la graduació, amb un espai també per a les cerveses sense gluten.

La jornada també servirà per presenciar una concentració de motocicletes scooter clàssiques, per iniciativa de Soul Vespa Scooter Club Terrassa. A més, durant tot el dia diversos dj’s oferiran sessions de música per ambientar la festa. En aquest sentit, la jornada culminarà amb el concert de dos grups. Serà a partir de les 23h, quan “The Cabrians” i “Shake” pujaran a l’escenari per realitzar les seves actuacions musicals amb ritmes de reggae, soul i ska.

La Fira de la Cervesa Artesana d’Ullastrell també disposarà de servei de bar amb refrescos, tapes i entrepans, a més d’una carpa amb productes formatgers i una altra amb elaboració de panades. Les instal·lacions compten amb un espai interior i un altre a l’aire lliure, on s’hi ubicaran taules i cadires per a tot el públic assistent. Com ja és habitual en aquest tipus d’esdeveniments, tots aquells visitants que consumeixin una cervesa s’emportaran un got de vidre de record. L’entrada al recinte, ja sigui per degustar els productes o per assistir als concerts i activitats, serà totalment lliure i gratuïta.