Últim cap de setmana amb confinament municipal i centres comercials tancats

Aquest serà el darrer cap de setmana amb confinament perimetral per municipis i els centres comercials tancats. El motiu són les noves mesures que ha anunciat el Procicat aquest matí i que dilluns entraran en vigor. Sense que hi hagi encara un canvi de tram en el pla de desescalada previst per Salut, sí que a partir del cap de setmana que ve ja podrem sortir del nostre municipi de residència. El confinament perimetral de les 6h del divendres a les 6h del dilluns passarà a ser d’àmbit comarcal, la qual cosa significa que els terrassencs es podran moure amb llibertat per tot el Vallès Occidental. Aquest canvi estava inicialment previst per l’entrada al segon tram, però el Procicat ha decidit avançar-lo encara que de moment els indicatius sanitaris continuïn sense complir els requisits previstos pel canvi. Tot i això, la recomanació continua sent evitar tant com es puguin els desplaçaments fora del domicili, limitar al màxim les interaccions socials fora de les bombolles de convivència i continuar complint escrupulosament amb les mesures de distància, higiene i mascareta.

Hi ha dues mesures més que entraran en vigor aquest dilluns. La primera és que els centres comercials podran reobrir, amb una limitació d’aforament del 30% de la capacitat màxima i amb l’obligació de garantir una correcta ventilació dels espais i restringir l’accés a les zones d’esbarjo infantil i de descans. Aquesta mesura arriba després de les aglomeracions als carrers comercials de moltes ciutats al llarg d’aquesta última setmana, on a Barcelona fins i tot va obligar la Guàrdia Urbana a tallar l’accés al Passeig de Gràcia.

Finalment, el Procicat també ha acordat ampliar l’aforament màxim en les activitats culturals i religioses. Les arts escèniques i musicals tant en espais tancats com a l’aire lliure podran acollir un públic de la meitat de l’aforament màxim si no supera les 500 persones, sempre assegudes i amb una correcta ventilació. Si a més es compta amb una ventilació reforçada tal com indica el mateix Procicat, aquest aforament màxim del 50% pot arribar a les 1.000 persones. En el cas de les cerimònies religioses i civils, com casaments i funerals, els número màxim d’assistents és també de 500 persones en condicions normals i 1.000 amb ventilació reforçada, però en aquest cas sempre que es mantinguin dins del 30% de l’aforament màxim de l’espai.