Última fase de restauració de les pintures murals a la Casa Alegre de Sagrera

El Museu de Terrassa ha engegat aquest dimecres l’última fase de restauració sobre una part de les pintures murals de la Casa Alegre de Sagrera. Les pintures a l’oli sobre tela formen part de la decoració original de la casa, daten de l’any 1913 moment en què es va ampliar l’edifici, i són obra de l’artista terrassenc Pere Viver (1873-1917).

La restauració realitzada a través del programa de conservació i restauració de la Xarxa de Museus Locals es portarà a terme durant tot el mes d’abril i principis de maig i preveu la restauració dels tres plafons restants.

El projecte de restauració s’ha programat en tres fases diferents que es van iniciar el març de 2016 amb la restauració del plafó amb més risc de despreniment de capa pictòrica. L’any passat es va iniciar la segona fase amb la restauració de les pintures de grans dimensions del llac i el bosc, i finalitzaran enguany amb la documentació tècnica, la fixació, la consolidació, la neteja i la reintegració pictòrica de les pèrdues. D’aquesta manera, el públic podrà tornar a gaudir d’aquest conjunt de pintures de l’escenògraf terrassenc tan representatiu  a la ciutat.