Concert Morricone Rota

Últimes entrades per sentir les bandes sonores de Morricone i Rota amb l’Orquestra Simfònica del Vallès

L’Orquestra Simfònica del Vallès  presenta un concert dedicat a la música de cinema amb dos dels millors compositors del gènere del S.XX, els italians Ennio Morricone i Nino Rota.

El concert tindrà lloc aquest divendres, 25 de novembre a les 20 h a LaFACT Cultural. Després de l’èxit dels tributs a John Williams, l’Orquestra Simfònica del Vallès torna de nou amb bandes sonores que van marcar una època en la vida de moltes generacions i van crear un llenguatge propi: pel·lícules com Cinema Paradiso, La muerte tenía un precio, El bueno, el feo y el malo, La misión, Amarcord, El Padrino o La strada. Un homenatge als dos grans compositors Ennio Morricone i Nino Rota. El director Rubén Gimeno, es posarà al capdavant de l’orquestra i l’acompanyarà l’actor de doblatge, Salvador Vidal, que posarà veu al nou guió de Jordi Cos per enllaçar cada peça musical. Es podran escoltar algunes de les pàgines musicals més celebrades de la història del cinema amenitzades per una de les veus més reconegudes responsable de doblar la veu original de Jeremy Irons, Harrison Ford, Liam Neeson, Richard Gere, Ed Harris, Mel Gibson o Richard Dreyfuss, entre d’altres. Una temporada més, la Simfònica del Vallès farà visibles els actors més invisibles del cinema: la música i la veu del doblador. El concert, a més, comptarà amb les veus de dues cantants solistes: Andrea Martí (soprano) i Marta Cordomí (mezzosoprano), i Sergi Raya a l’harmònica i les Corals Cantiga i Sinera seran els responsables d’interpretar conjuntament amb l’orquestra les obres de Morricone dedicades al gènere cinematogràfic Spaghetti western.

Aquest concert va començar la gira el 18 de novembre a Sabadell (18/11) i després al Palau de la Música Catalana (19/11). Aquest divendres arriba a LaFACT Cultural, seguit d’una segona sessió al Palau de la Música Catalana el 3 de desembre i al Teatre-Auditori de Sant Cugat el 4 de desembre. Després d’aquest concert, l’Orquestra Simfònica del Vallès, oferirà a Terrassa el tradicional Concert de Sant Esteve.