Últims dies de la bonificació del govern al combustible

Degoteig constant de cotxes aquest divendres a l’estació de servei BP de la carretera de Rellinars. Aquesta setmana els treballadors de les benzineres tenen feina per atendre una afluència major de clients del que és habitual. L’1 de gener s’acaba la bonificació de 20 cèntims per litre de combustible que el govern espanyol va aprovar fa vuit mesos per pal·liar l’escalada de preus del combustible.

Per això molts conductors aprofiten per omplir el dipòsit ara que està més barat; d’altres, més despistats, en posen simplement perquè van en reserva.

El cert és que la fi de les bonificacions arriben en un moment en què el preu de la benzina està a uns nivells similars que quan va començar la Guerra d’Ucraïna i encadena la sisena setmana consecutiva de davallada. Tant la benzina com el gasoil se situen al voltant de l’euro i mig per litre.

Les bonificacions seguiran per als transportistes
Els transportistes, però, seguiran gaudint de la bonificació del combustible. La patronal PIMEC, per la seva banda, ha demanat estrendre-la també als autònoms i mipimes (micro, petites i mitjanes empreses) que tinguin una utilització intensiva en l’operativa dels seus negocis, com per exemple, els vehicles destinats a l’activitat comercial o al repartiment de productes.