Un 37è Festival de Jazz de Terrassa amb un cartell “obert i avançat”

La 37a edició del Festival de Jazz de Terrassa se celebrarà del 7 al 24 de març. En aquests divuit dies 300 músics participaran en una trentena de concerts. Com a festival internacional, el programa torna a acollir algunes de les figures jazzístiques més reconegudes del panorama. Destaquen el trompetista Terence Blanchard i la seva banda E-Collective; el saxofonista Donny McCaslin, que va grabar amb David Bowie el seu últim disc; la cantant de Massachussetts Nnenna Freelon i el cèlebre bluesman de Chicago Billy Branch, que protagonitzarà la Nit de Blues. El jazz europeu hi està representat amb els pianistes Émile Parisien i Vincent Peirani. Dels músics de casa nostra destaca el duet de pianistes Albert Bover i Marco Mezquida, anomenats Duo Nosferatu. A banda dels concerts de club a la Nova Jazz Cava, el Centre Cultural acollirà l’espectacle del pianista i compositor Uri Caine. La coordinadora del Festival, Susanna Carmona, parla d’un cartell obert i avançat.

El president d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, Jordi Chueca, no ha pogut estar a l’acte de presentació del Festival però sí que ha enviat un missatge per vídeo en el que ha tingut un record per a l’exconseller de Cultura Lluís Puig. Per la seva banda, l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha parlat d’una cita consolidada i participativa.

No hi faltaran els concerts gratuïts de carrer. La cita més multitudinària, el Pícnic Jazz Vallparadís, serà el 18 de març i el Premi Jazzterrasman aquest any serà per al músic barceloní Pau Bombardó. A més, la 37a edició del festival arribarà a altres punts de la comarca, com Viladecavalls, Vacarisses i Matadepera.