Un castell de focs de 18 minuts i 190 quilos de pólvora tancarà la Festa Major 2019

Últims preparatius sobre el terreny per poder gaudir aquesta nit d’un dels darrers actes de la Festa Major de Terrassa i també un dels més multitudinaris: el Castell de Focs. Aquest matí els operaris posaven a punt la zona des d’on es dispararan al cel els coets. Tota precaució és poca per evitar incendis i accidents.

190 quilos de pólvora donaran contingut a l’espectacle, que comença, com sempre, a dos quarts d’onze, a la cruïlla de les avingudes Abat Marcet i Josep Tarradellas. L’empresa encarregada dels focs d’artifici és la Pirotècnia Tomàs. Els diferents elements de material pirotècnic conformaran un espectacle de llum, color i soroll de 18 minuts de durada.

El grup d’havaneres Les Anxovetes posarà el toc musical a la cloenda de les festes, a la plaça Lluís Companys, a les 11 de la nit, just després del castell de focs. Els membres de la corporació municipal serviran, com és habitual, el rom cremat. Per altra banda, a la plaça Ricard Camí, tindrà lloc la ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona.

Amb motiu del focs, es tallen entre les 9 i les 12 de la nit, les avingudes Abat Marcet i Josep Tarradellas. Tampoc es podrà circular pel tram de la Ronda de Ponent. Pel que fa els autobusos que passen per aquestes avingudes (les línies 4,5, 8 i9), canvien el seu recorregut a partir d’aquella hora i es desvien pel Passeig 22 de Juliol i la Carretera de Rellinars. Després d’aquestes activitats, diverses línies faran serveis especials sortint de Lluís Companys i arribant a les respectives destinacions.