Un centenar de joves de la comarca participen en un projecte que impulsa l’ocupació industrial

El Consell Comarcal està portant a terme una nova iniciativa per activar l’ocupació de joves vallesans a la indústria de la comarca. Es tracta de la segona edició del projecte Singulars “Industrialitza’t i transforma el teu futur” on participen 86 joves del Vallès Occidental que reben acompanyament i formació en cinc especialitats del sector de la indústria. L’objectiu de la iniciativa és que tinguin present aquest sector com una opció de futur en la seva trajectòria professional.

Durant el mes de novembre s’han iniciat cinc especialitats formatives: Logística, que es desenvolupa al Centre de serveis per a empreses i persones emprenedores Can Gabarra de l’Ajuntament de Polinyà; Manteniment de robots, que es realitza al Centre Tecnològic de la Fundació Eurecat a Cerdanyola del Vallès; Operacions auxiliars indústria tèxtil, a l’Escola tècnica del Vestir a Sabadell; Economia circular i indústria 4.0, que s’imparteix a la UAB, i Qualitat alimentària, formació que es desenvolupa a l’Ajuntament de Ripollet per part de l’empresa Biotecnal, S.A.

El projecte va dirigit a persones joves de la comarca del Vallès Occidental inscrites al Pla de Garantia Juvenil, d’entre 16 i 29 anys, en situació d’atur i en l’actualitat sense estar en cap procés formatiu. En la primera edició hi van participar unes 200 persones i es va assolir un 35% d’inserció laboral i/o educativa. Es desenvolupa mitjançant una agrupació coordinada pel Consell Comarcal d’entitats públiques i privades. Es tracta d’un projecte que compta amb una subvenció pel Servei d’Ocupació de Catalunya, cofinançada pel Fons Social Europeu.