Johanna Helena Herolt Graff Fruit Still Life With Insects

Un concurs premiarà amb 5.000€ un mural de ceràmica per decorar la façana d’un nou edifici a Sant Pere Nord

El nou edifici d’habitatges que s’ha de construir al llarg d’aquest any a la plaça de la Constitució, al barri de Sant Pere Nord, comptarà amb una decoració ceràmica a la façana nord. Aquesta peça artística s’escollirà a través d’un concurs que, a més, premiarà l’obra seleccionada amb 5.000€. El concurs duu per títol “39 árboles y una flor“, en referència als 39 arbres que es plantaran a l’entorn, un per cadascun dels habitatges de l’edifici.

Concurs Ceràmica Mural Herolt 2

En salmó, ubicació prevista pel mural de ceràmica (imatge: AEDES Homes).

La iniciativa parteix de la mateixa promotora de l’edifici, AEDAS Homes, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa i l’Associació Ceramistes de Catalunya. El mural cobrirà dues parets en angle recte a l’entrada de l’edifici, amb una superfície total de 40m2. La peça podrà ser tant figurativa com abstracta, però haurà d’estar obligatòriament inspirada en l’obra de la pintora alemanya del segle XVII Johanna Helena Herolt, la qual dona nom al bloc de pisos en qüestió. Herolt pintava temes botànics: arbres, flors, plantes, fruites… Les obres aspirants, per tant, hauran de seguir aquesta línia, tenint en compte també la vinculació plàstica amb l’edifici i l’entorn urbà. El pressupost del mural ceràmic pot arribar fins als 13.000€ i el termini màxim d’entrega és el 30 de març.  La convocatòria es dirigeix a artistes de tot l’estat i les candidatures es poden presentar a través del web d’AEDAS Homes.

Johanna Helena Herolt Graff Fruit Still Life With Insects

Obra de Johanna Herolt, 1690 (imatge de domini públic).

La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, serà la representant de l’Ajuntament al jurat. La resta de membres seran José María González Romojaro, director d’arquitectura d’AEDAS Homes, Manel Diestre, membre de la junta directiva de l’Associació Ceramistes de Catalunya, i els artistes Rosa Amorós i Gabriel Verderi. A més del guanyador, tots plegats hauran d’escollir tres mencions a qui atorgaran un diploma acreditatiu.