Un congrés debat i analitza tot el cicle de l’aigua a través de la gestió pública

Terrassa acull dimecres i dijous la primera gran trobada a Catalunya del sector de la gestió pública de l’aigua. És el primer Congrés de la Gestió Pública del Servei d’Aigua organitzat per l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública i els Ajuntaments de Terrassa i Barcelona.

Més de 200 experts, tècnics, gestors, administracions i entitats debatran aspectes com el control de les concessions, l’abastament i el sanejament o la gestió mediambiental. Tot, per reivindicar la gestió pública i crear llaços entre l’administració i d’altres actors del sector.

El congrés coincideix amb els tres anys que Terrassa gestiona l’aigua a través de l’empresa pública Taigua, una forma de gestió que serveix de model per a d’altres municipis. Així, es debatran aspectes com la gestió pública de l’aigua, els controls de les concessions o la tarificació. També es debat la gestió ambiental de tot el cicle de l’aigua.

I tot afegint-hi nous reptes com la gestió del cicle de l’aigua pluvial davant l’amenaça del canvi climàtic. Un aspecte que a Barcelona pot costar uns 1.000 milions d’inversió en la renovació i adequació de la xarxa pública.