Un consell paritari entre tècnics i polítics per a la nova EPEL de l’aigua

El Ple d’aquest mes aprovarà amb el suport del Partit Socialista, Terrassa en Comú i Esquerra Republicana, la constitució dels òrgans de govern i administració de la nova Entitat Pública Empresarial Local “Terrassa Cicle de l’Aigua”. La nova composició redueix la representació política de qualsevol empresa municipal i la iguala a quatre membres de la representació tècnica. Una fórmula que en el futur es podria estendre a la resta de Consells d’Administració municipals.

El nou govern de l’EPEL arrencarà amb 7 membres dels 15 possibles i de forma provisional fins al mes de gener, quan finalitzi l’actual pròrroga amb MINA, la concessionària actual. El president del Consell d’Administració serà l’actual Tinent d’Alcalde de Territori i Sosteniblitat, Marc Armengol, que també presidirà l’Entitat. El regidor de Terrassa en Comú Xavier Matilla i la regidora Eva Candela també entren en el Consell com ho fa Carlos Caballero, d’Esquerra Republicana.

Els tres membres restants són de caràcter tècnic com Juan Maria Gaya, ex assessor en el procés de canvi de titularitat de l’empresa, Marc Cadevall, fins ara director de Medi Ambient de l’Ajuntament, i Maria Dolors Megias, fins ara gerent de Foment. El Consell definitiu de “Terrassa Cicle de l’Aigua” començarà a governar a partir del mes de gener i estarà format per 11 membres dels 15 possibles. Quatre per a representants polítics i quatre de perfil tècnic, tres dels quals provinents de fora de l’Ajuntament. També hi hauran dos representants dels usuaris i un dels treballadors de l’empresa, un cop s’hagin traspassat de la concessionària actual.

En la Comissió de Territori celebrada aquest dilluns, Ciutadans que ha votat en contra la constitució dels òrgans de Govern de la nova EPEL, s’ha queixat de que amb aquesta composició del Consell es limita la representació política dels partits més contraris al procés. La Comissió ha obert la possibilitat al partit taronja de participar en el Consell d’Administració de la nova EPEL.