Un conte i un Escape Room per promoure la igualtat home i dona entre els més joves

Diferents equipaments de Terrassa han acollit aquesta setmana activitats per als més joves relacionades amb la igualtat entre home i dona, emmarcades dins el programa del dia Internacional de les Dones.

Per una banda, la Crisspeta ha explicat un conte que té com a protagonistes les dones de Terrassa que van defensar la vila dels bandolers.

Tradicionalment la història, contes i llegendes han invisibilitzat les dones. Reclamar el paper que es mereixen és l’objectiu d’aquest conte d’Edicions la Finestra que es publicarà per Sant Jordi amb el nom ‘Les dones intrèpides de Terrassa’

Els nens i nenes més grans han pogut gaudir d’un escape room en què, per poder sortir de l’habitació, havien de resoldre tota una sèrie d’enigmes sobre dones ocultes de la història. La primera ginecòloga, la precursora del wi-fi o del llibre electrònic en són algunes d’elles. Alhora que passaven diverses proves en grup, algunes d’enginy i d’altres de destresa, els infants han conegut la història de cadascuna de les protagonistes del joc. Cinc dones que fins llavors els eren del tot desconegudes.

Les dues activitats, organitzades per la regidoria de Polítiques de Gènere amb la col.laboració dels districtes, es podran gaudir el dijous a les cinc al centre cívic Montserrat Roig i el divendres a les sis a la BCT.