Un control de la Policia Municipal ha decomissat 230 caixes de tabac de contraban a l’interior d’un vehicle

A l’una d’aquesta matinada, un dispositiu de control de pas de la Policia Municipal que feia tasques de seguretat ciutadana, ha aturat un turisme al passeig del Vint-i-dos de Juliol, a l’alçada del carrer de Josep Trueta, ocupat per quatre persones.

Els agents han procedit a identificar-los i escorcollar tant el vehicle com els ocupants, trobant nombroses caixes de tabac al maleter del vehicle. Quan els agents han demanat explicacions al conductor per les caixes de tabac que portava, aquest no ha sabut explicar la seva procedència, així com tampoc el seu ús o destí, i no ha mostrat cap factura justificant de la compra.

Els agents han observat que els paquets de tabac no tenien el corresponent segell d’“Impuesto sobre las labores del tabaco”. Realitzada la consulta a la base de dades policials, s’ha comprovat que el conductor tenia antecedents administratius per contraban.

Els agents han traslladat el tabac decomissat a la Prefectura de la Policia Municipal, on s’ha realitzat un recompte i acta de comís, amb el resultat de 230 paquets. Així mateix, a l’escorcoll d’un dels acompanyants del conductor s’ha trobat una gran quantitat de diners en metàl•lic. S’ha obert sanció administrativa, ja que el valor total dels articles no superen els 15.000 euros per ser considerats un delicte, i s’han iniciat els tràmits per presentar el tabac a l’Agència Tributària – Servei de Vigilància Duanera.