Conveni entre quatre municipis del Vallès per impulsar l’ocupabilitat del sector químic

Els sector químic, farmacèutic i plàstic té problemes per trobar treballadors qualificats. Amb l’objectiu de pal•liar-ho, els ajuntaments de Terrassa, Rubí, Barberà i Castellbisbal han signat un conveni de col•laboració per impulsar un programa d’ocupació de la Diputació de Barcelona. La signatura s’ha fet al Sala de Govern de l’Ajuntament de Terrassa i ha comptat amb la presència dels alcaldes i alcaldesses dels quatre municipis.

El Projecte Fent Xarxa es desenvoluparà en un termini de dos anys, té un cost de 578.058 euros, 433.544 dels quals els subvenciona la Diputació. Les administracions locals es posen en contacte amb les empreses del sector, detecten les necessitats de contractació i a partir d’aquí es porta a terme un programa de formació que acaba amb pràctiques a les mateixes empreses. D’aquesta manera es vol aconseguir el màxim d’inserció possible.

Amb els mesos que es porten de programa, ja hi han participat 186 persones, 119 de les quals de Terrassa. La taxa d’inserció, de moment, se situa en el 70%. La previsió és que hi acabin passant unes 350 persones.